Vaak hoor ik klanten zeggen: “Ingrid, ik loop al een hele tijd rond met pijnklachten aan mijn nek en schouder die niet willen verdwijnen.”

Zo ook Iris, 32 jaar. Na een aantal behandelingen bij een fysiotherapeut is de scherpe pijn maar als ze te veel doet heeft ze direct weer een stijve nek, hoofdpijn of haar schouder doet zeer als ze haar tas over de schouder draagt.

Iris is niet de enige. 70% van de volwassen Nederlanders heeft regelmatig pijnklachten in nek, schouders en rug.

Als je nagaat hoeveel uren per dag je een zittende houding inneemt kom je gemiddeld op 18 tot 20 uur. Daar is de slaaphouding (liggen op een zij met opgetrokken knieën) in meegeteld. 24/7 train je zowel je spieren als je bindweefsel in deze beperkende lichaamshouding met onvoldoende functionele bewegingmogelijkheden. Je spier- en bindweefselstructuren raken hieraan gewend met als gevolg dat:

  1. spieren die je minder gebruikt verzwakken en andere spieren overbelast raken;
  2. de kans op een slijmbeursontsteking, gewrichtsinstabiliteit, vroegtijdige kraakbeenslijtage en pijn toeneemt;
  3. je bewegingsactiviteit is bepalend voor de hersenactiviteit in het gebied dat erbij hoort: hoe minder spieractiviteit hoe kleiner het gebied is.

Hoe kun je dit vervelende domino-effect doorbreken? …BEWEGING! PijnVrij in Beweging is een therapeutische bewegingmethode. Centraal staat een optimale gewrichtsfunctionaliteit waardoor je soepeler gaat bewegen en je je fitter en jonger voelt.

Wat deelnemers over mijn training PijnVrij in Beweging zeggen:

Marc: “PijnVrij in Beweging heeft mijn leven rijker gemaakt. Sindsdien kan ik met mijn kleinkinderen gemakkelijk op de grond spelen, ik loop nu veel meer rechtop. Dit viel mijn vakantievrienden meteen op.”

Marlies: “Na de training voel ik me altijd topfit. Alledaagse dingen gaan veel makkelijker waardoor ik me veel energieker voel.”

Nico: “Iedere keer voel ik dat ik mijn schouder soepeler kan bewegen. Ik waardeer de doelgerichte rustige bewegingsaflopen waardoor mijn lichaamswaarneming verbeterd is.
Bovendien is mijn waarneming voor gewrichtsbelastende houding enorm gegroeid.”

Wil jij zelf ervaren wat PijnVrij in Beweging voor jou kan betekenen? Geef je nu op voor een kennismakingsles. Je bent van harte welkom om mee te doen.

 

Schrijf je nu in!

 

 

Dit jaar biedt ik verschillende events aan. Op 28 februari start ik met het event: Ontdek in 1 dag 3 strategieën voor soepel gewrichten. Binnenkort meer informatie!

Het ligt binnen jouw handbereik om de nodige stappen te nemen waardoor je leert hoe je je gewrichten in goede conditie houdt zodat je er je leven lang voordeel van hebt. Wil je hierover meer informatie ontvangen, bel of mail mij gerust! Ik stel dat zeer op prijs. (via info@vitaalinbeweging.com of 0475-535259)

Met vitale groeten,

 

Ingrid Frenken

© 2015 Ingrid Frenken. Ik help mensen met pijn aan nek en schouders snel en 100% natuurlijk van hun klachten af waardoor ze weer onbelemmerd kunnen werken en leven.

 

 

 P.S. Heb je last van stijfheid, ongemak of pijnlijke gewrichten? Het is mijn vak om mensen hierbij te helpen en ik geef je graag advies over wat je in jouw situatie kunt doen om meer beweeglijkheid en welzijn te creëren. Je kunt mij hierover altijd mailen of bellen (via info@vitaalinbeweging.com of 0475-535259)!